Në biseda të shumta me mikeshat e mia, kjo pyetje gjithmonë e gjen mënyrën që të dalë në pah dhe më pas të konsumojë pothuajse të gjithë kohën tonë. Unë e shtrova si pyetje, por në realitet...
Nuk janë vetëm shqiptarët ata që janë të fiksuar me dëshirën që të regjistrojnë një sex tape – sipas Cambridge Dictionary, regjistrimi i vetes duke zhvilluar aktivitet seksual me qëllimin që videoja të jetë private – por...
Shënim për monodramën “Muhamed Ali”, shkruar dhe vënë në skenë nga Naser Shatrolli, që ka bërë xhiron në të gjitha teatrot kryesore të botës shqiptare. Nga Albatros Rexhaj   Rrallë ndodh që një shfaqje teatri të ketë potencialin të kthehet në një...
“Gjakova një luftë ndryshe” nga Haqif Mulliqi, botuar me 2004 dhe e shfaqur premierë në Festivalin e Teatrove në Edinburg të Skocisë (me aktorët Hadi Shehu dhe Jahja Shehu) është një vepër e cila në mënyrën më rrëqethëse të...
Shënim për shfaqjen “Opera për tre grosh”, sipas veprës “Opera e lypsarëve” shkruar nga Václav Havel, me regji nga Met Xhelili dhe me pjesëmarrjen e aktorëve Arben Derhemi, Alfred Trebicka, Vasjan Lami, Adelina Muça, Olta Gixhari, Laura Nezha, Niada...
  Nuk mund të shkruaj për Frankon, këtë artist të ri të rrugëve të metropolit, pa folur njëherë për vetë Tiranën. Sado që mund të duket e çuditshme, ndonëse mund të duket e pabesueshme, sado që mund të na tingëllojë...
  Sipas fjalorit të Oksfordit nocioni “sensual” ka të bëjë me përmbushjen e shqisave dhe ndjesive, d.m.th nënkupton diçka si fizike ashtu edhe shpirtërore, sidomos të asaj që ngjall një ndjesi erotizmi apo të ngjashme me të. Në këtë kuptim,...
  Të kërkosh drejtësi, nuk do të thotë vetëm të identifikosh, të ndjekësh dhe t’i dënosh fajtorët, por mbi të gjitha do të thotë njohje e dhimbjes dhe e humbjes së përjetuar. Një mënyrë, çfarëdo, diçka, që viktimave do t’ua...
Shënim për shfaqjen “Danimarka, toka jonë”, shkruar dhe me regji nga Stefan Çapaliku, vënë në skenë nga trupa e teatrit “Migjeni” të Shkodrës.   Shkruan: Albatros Rexhaj Shfaqjen “Danimarka, toka jonë” e kam parë me 5 Qershor në skenën e Teatrit Kombëtar...

Shkrimet e reja