The Mother of Muse

Një shënim për projektin konceptual të fotografit Vlasov Sulaj, me modele Olta Bello. Një projekt interesant i frymëzuar nga abstraktja që ka trokitur në jetët tona gjatë bashkëjetesës sonë me pandeminë e Covid-19. Nga...
Medea Milo është një fotografe të cilën e kemi zbuluar rastësisht gjatë shfletimit të shumë profileve në instagram, por, dhe këtë e themi me shumë përgjegjësi, është vërtet mëkat që nuk e kemi rastisur më herët. Portretet e Medeas përbëjnë...
Edvina Meta është ndër të paktët fotografë shqiptarë me mprehtësinë e duhur që një projekt tërësisht komercial ta kthejë në një editorial me premisa të mjaftueshme artistike. Editoriali i punuar për revistën “Bordo”, me tematikë stolitë nga Roberto Bravo,...
Në një bashkëpunim shumë interesant me disenjatoren nga Prishtina Diana Qerimi dhe modelen simpatike nga Tirana që prezantohet me emrin artistik @peculiar.mind, mbështetur nga hotel Plazza në Tiranë, artisti vizual Arbër Halili vazhdon eksperimentet e bukura në universin e...

Artisti provokator

Zhytja në mendime deri në provokimin e një ndezjeje të brendshme të imagjinatës, zhvillim sa filozofik aq edhe faktik, përbën një cilësi unike të një vepre arti. Fotografia artistike që synon të tregojë gjithçka pa zbuluar pothuajse asgjë nga...

Mertiri i DG

Publikimi në instagram profilin zyrtar të Dolce Gabanna të pesë fotografive të punuara nga Endrit Mertiri, ku modelet e ekipit të Mertirit janë të veshur me veshjet nga koleksioni i fundit pranverë – verë 2018 (lançuar në shtator 2017),...
Në një fotografi të mirë, hija nuk është thjeshtë një diçka e zezë që fshihet prej dritës, por është një diçka e gjallë po aq sa edhe drita.   Brenda një fotografie janë pikërisht hijet ato që i japin formë dhe...
Seti i portreteve të Agnesa Vuthajt, realizuar nga Fioralba Kryemadhi, na kthen në gjenezën e fillimeve të Agnesës: sinqeritetin e bukurisë së saj.   Ka kohë që Agnesën nuk e kemi parë në një shkëlqim të plotë të thellësisë së bukurisë,...
Mund të ketë gjithfarë lloj sistemi vlerësues, por, në fund të çdo përsiatjeje, një femër ose është tërheqëse ose nuk është, nuk ka mes. “Lojëra të rrezikshme”, kështu do ta quajmë këtë foto rrëfim të Toni Golloshit, pasi që...
Endrit Mertiri, padyshim kampioni shqiptar i glamourit, me dhunti unike që fotografinë ta mbushë me ngjyra të gjalla, energji potente që sikur synon të sfidojë ligjet e tërheqjes, që nxjerr më të mirën, edhe atëherë kur kjo është me...

Shkrimet e reja